söndag 12 augusti 2007

Z004 Zind

Kvällens förrätt blir ungsgratinerad rotselleri med chèvre, lite honung och en nypa herbes de Provence. Vi har inte en endaste flaska Sauvignon Blanc hemma just nu, varken från Loiredalen eller andra sidan jordklotet. Räddning blir ännu en flaska Zind, som vi senast drack här. Det visar sig fungera utmärkt. Vinet är liksom förra gången utmärkt både som sval apéritif och till mat. Friskt, knastertorrt och med rasiga syror. Den här gången finns liksom vid förra tillfället mängder av citrusfrukt, kartiga äpplen, lite jäst, mineral, men även lite rå svamp. Dessutom en rejäl dos sparris, som inte kändes lika framträdande förra gången, då vi å andra sidan åt just sparris till. I munnen är vinet läskande och aptitretande med fin koncentration och ganska bra längd. Liksom förra gången kan min hjärna inte låta bli att göra kopplingen till Chablis av all grönäpplig Chardonnayfrukt och ostronskal. Gott.

Inga kommentarer: